Z našimi EKO izdelki si vas bojo vaši obdarovanci zagotovo zapomnili v najlepši luči.

EKO izdelke smo za vas razvrstili v štiri različne kategorije glede na odstotek ekološkega materiala uporabljenega v proizvodnji.Vsa naša EKO zelena poslovna darila imajo vse potrebne certifikate.

Eko
Eko prijazno
Eko

Nekatere ekološke materiale z lahkoto prepoznamo, medtem ko so drugi morda nekoliko bolj presenetljivi. Spodaj si lahko preberete o vseh material ki jih lahko najdete v našem programu.

 

 Les je obnovljiv vir in je eden najbolj okolju prijazen materialov. Medtem ko drevesa rastejo obsorbirako CO2 in proizvajajo kisik. Bor je najbolj trajnosten, saj je hitro rastoče drevo. Les je trpežen in daje izdelku naraven videz

Bambus je vrsta lesa, ki je še posebej okolju prijazna, saj je naravni vir ki se hitro obnavlja. Bambus izredno hitro zraste, je naravno odporen proti škodljivcem, za rast pa potrebuje manj vode kot druge rastline. Bambusova vlakna je vsestranski material, primeren za izdelavo tako skodelic za pitje kot tkanin in je hitro biorazgradljivo.

Poslovna darila

Pluta se nabira samo iz lubja plutovca, torej drevesa samega se ne poseka za proizvodnjo izdelkov iz plute. Drevesu preprosto ponovno zraste novo lubje. Pluto je mogoče reciklirati in  je biorazgradljivo, kar pomeni, da ni odpadkov, ki bi onesnaževali okolje.

promocijski material

Pšenična slama je narejena iz ostankov stebel po žetvi pšeničnih zrn. Stebla so okolju prijazen material, saj prihajajo iz vira v prehranski verigi. Mešanje pšenične slame z plastiko ustvarja trden material, ki zahteva veliko manj plastike za izdelavo artikla.

promocijski material

Kameni papir je nova alternativa papirju iz lesne mase. Po definiciji ni pravi papir, ampak papirju podoben material iz kalcijevega karbonata in polietilena, zaradi česar je odporen na vodo in trganje. Proizvodnja kamenega papirja ne uporablja vode, za razliko od velikih količin vode, ki se uporabljajo za izdelavo papirja iz lesene mase.

Eko poslovna darila

Proizvodnja papirja zahteva veliko količino vode, kar velja za obremenitev okolju. Papirnih izdelkov ne bi smeli zavreči, temveč jih je potrebno reciklirati, kar prihrani pri porabi energije in vode ter tako zmanjša količino odpadkov ki se odvržejo stran.

Reciklirani PET ali RPET znatno zmanjša porabo energije pri izdelavi artikla. Pri proizvodnji RPET se emisije C02 zmanjšajo za 70% in poraba vode za 90% kot pri poliestru. Namesto onesnaževanja v oceanih se na milijone zavrženih PET plastenk reciklira v nove izdelke

promocijski material

PLA je okrajšava za polilaktično kislino, vrsto poliestra, ki ne zveni preveč “zeleno”. Toda PLA je narejen iz obnovljivih virov, kot sta koruzni škrob in sladkorni trs, in je  tudi hitro biološko razgradljivi material.

Eko poslovna darila

Bombaž je naraven in trajnosten material, ki se že veliko let uporablja za poslovna darila, vsaj je prijeten na otip in ima dolgo življenjsko dobo. Med bolj popularnimi izdelki iz bombaža so majice in nakupovalne vrečke. Bombaž je biorazgradljiv in zato ne onesnažuje okolja

Eko izdelki

Rastlina lanu potrebuje zelo malo vode za rast dovolj je že samo deževnica, brez potrebnega dodatnega namakanja. Laneni izdelki so močni in so zato dolgo obstojni. Laneni izdelki so popolnoma biorazgradljivi in jih je možno reciklirati

https://poslovnadarila.si/wp-content/uploads/2023/03/jute.jpg

Juta se izdeluje iz stebla in lupine rastline. Rastlina iz jute je pripravljena za žetev že v 4 do 6 mesecih in ima visok donos, zaradi česar je zelo učinkovit vir. Ne potrebuje pesticidov ali gnojenja in celo izboljša plodnost zemlje za prihodnje pridelke.

Eko poslovna darila

Po vsem svetu ljudje letno popijejo okoli 400 milijard skodelic kave. Kavna usedlina je stranski proizvod vsake posamezne skodelice kave. Kavno usedlino je možno reciklirati v koristne namene. To zmanjšuje odpadke in ne predstavlja dodatne obremenitve naravnih virov.

Eko izdelki

Ne glede na to, ali se odločite za 30 % Eko , 60 % Eko ,100% Eko ali kar koli drugega, izbira je vaša. Vsi artikli so 100% certificirani, v skladu z zakoni in predpisi EU. Pri Kompas Senecu dajemo varnost na prvo mesto. Varno za proizvajalca do potrošnika in z EKO izdelki tudi varno za okolje in naravo.

Top 5 v letu 2023

Tekstil top 7

BiC vžigalniki

BiC Pisala

Eko izdelki

Top 5 v letu 2022